El grup Mainasons ofereix en directe i per primera vegada el seu espectacle infantil amb els protagonistes -la Nia, la Mel i en Ton- cantant i ballant les cançons, acompanyats de la banda de set músics -guitarra, contrabaix, trompeta, saxo, trombó, teclat i bateria-. L’estrena es farà el dia de Sant Jordi a la Plaça de l’Església de La Garriga a les sis de la tarda.

Mainasons recull cançons populars catalanes infantils i les versiona amb ritmes moderns: el Gall Quiquiriquí (Rythm&Blues), en Joan Petit (Rocksteady), el Gegant del Pi (samba-jazz)… Així, reprodueix alguns dels estils de música moderna més emblemàtics del segle XX com el swing, el country i el rocksteady, entre d’altres. La instrumentació de cada tema està feta d’acord amb l’estètica de cada estil. Els recursos tècnics dels arranjaments també van en la mateixa línia.

Durant el bolo, la interacció amb els músics porta la Nia, la Mel i en Ton a explicar breus anècdotes, a cantar i ballar tot el repertori de cançons i alhora aprofiten per explicar als nens i nenes del públic quins són els instruments que estan tocant, com es diuen, com sonen, i ensenyen amb exemples algunes característiques del so: si és curt o llarg, fluix o fort, ràpid o lent, agut o greu…

“De vegades es tendeix a fer coses massa senzilles amb l’excusa que és per a un públic infantil. Però nosaltres apostem per la música en viu perquè la mainada també es mereix escoltar bons músics en directe”, explica Pep Tarradas, director musical de Mainasons.

Mainasons aposta per la música en directe ja que és bo educar la oïda des de ben petits. Es tracta, doncs, d’un espectacle per entretenir la mainada i fer que els nens i nenes cantin, ballin i ho passin bé. Però a més, amb les dosis de pedagogia musical incloses, els infants aprenen a reconèixer els instruments i a saber diferenciar els tipus de sons i ritmes.

 

Concert de Mainasons Sant Jordi 2013

Mainasons al carrer per Sant Jordi
Facebook
Google+
Twitter
YouTube0
Instagram